Dorożkarnia
-
Wakacje minęły i lato się skończyło. Przed nami jesień i zima. Krótsze dni, szaro, buro, ponuro, deszczowo i zimno. Co zrobić aby nadchodzący sezon był miły, kolorowy, smaczny, pyszny, aromatyczny, pachnący?
Zapraszamy do Dorożkarni na nasze warsztaty – może uda się zamknąć trochę lata w słoiku? Stragany uginają się od warzyw i owoców. Oczywiście najlepsze są świeże, jednak istnieje sposób, by cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Wystarczą dobre chęci, zapas słoików i ciekawe przepisy.
Kto z Was lubi dżemy, a kto kiszonki?Uwaga! Prosimy o przyniesienie własnych, odpowiednio przygotowanych i wyparzonych słoiczków i nakrętek.
Termin: 4 października 2020, niedziela, godz. 11.00-13.00
Prowadzenie: Szymon Gotowski i Katarzyna Salinger
Koszt: 20 zł/osoba