Register Now

Register Now

  • Warsztaty z kiszenia będą spotkaniem, na którym zdobędziecie informacje dotyczące fermentacji żywności. Prowadzący opowiedzą szerzej o samym zjawisku, jego różnorodności i powszechności we wszechświecie oraz dobroczynnym wpływie kiszonek na zdrowie człowieka.

    Wspólnie zrobimy Kimchi, kiszone jajka i zakwas gryczany, które uczestniczki i uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.

    Warsztaty poprowadzą:
    Jarosław Czyszczon – „Mówią o mnie „kiszonkowy ekspert”, a ja po prostu kiszę więcej niż przeciętny człowiek. Daleko mi jeszcze do wyczynów naszych babć, dziadków i ciotek, którzy kapustę napychali do ogromnych beczek i wspólnie ugniatali ją nogami. Uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem rowerowym zapaleńcem. Zajmuję się krawiectwem i stolarstwem. Aktywnie włączam się w ochronę środowiska”.

    Patrycja Stefanek – „Jestem performerką, improwizatorką, działaczką społeczną i aktywistką klimatyczną. Działam w grupie Vegenius, prowadząc warsztaty z dziećmi i dorosłymi. Od kilku lat specjalizuję się w zdrowym odżywianiu i dzielę się swoją wiedzą na temat kiszenia warzyw, owoców i chleba”.

    Koszt: 10 zł/osoba.

Więcej wydarzeń

LARP "Paradoks z ulicy Bartyckiej"

30/03/2025 - 30/03/2025

Dorożkarnia

Rodzinne warsztaty ceramiczne

22/02/2025 - 22/02/2025

Dorożkarnia

Zimowy Sztuk-Mix

10/02/2025 - 14/02/2025

Dorożkarnia

Content | Menu | Access panel